Illusie — 5 min lezen

Kracht van verbeelding

Illusie — 5 min lezen

Kracht van verbeelding

Je ziet een afbeelding bewegen terwijl je wéét dat het figuur niet beweegt. Of je ziet diepte waarvan je weet dat die er niet is; optische illusies!

Onze hersenen hebben allerlei trucjes ontwikkeld om ons gezichtsvermogen te helpen. Daar merken we normaal gesproken niets van. Optische illusies maken echter handig gebruik van die trucjes en laten je zien hoe je brein je voor de gek houdt. Wat kunnen we toch veel leuke dingen doen met een plaatje.

Vision is the art of seeing the invisible
– Jonathon Swift –

Bij het ontwerpen van logo’s, drukwerk, websites, reclamecampagnes etc. is het leuk om gebruik te maken van deze verbeeldingskracht. En dat deze kracht sterk is hebben jullie al op mijn homepage kunnen ervaren ;-). Een leuke bijkomstigheid is dat het ineens een stuk spannender wordt. En zo wordt Design een reis van ontdekking!

Zonder 3D street-artMet 3D street-art

Belang van verbeelding

Ze zeggen niet voor niets: ‘Als je het kan inbeelden, kan je het doen’. Of maken in mijn geval! Een beeld zegt zoveel meer dan 1000 woorden. Vaak blijft een plaatje ook beter hangen in de gedachten van mensen. Het roept emoties op.

I’ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.
– Maya Angelou –

Imagine there’s…

Ik zal de door u verstrekte persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met mijn privacybeleid.